Resort & Smještaj

KnockOut Snow Festival

Društvene mreže

Resort_Main

Resort & Smještaj

4 DOLINE

U Švicarskom kantonu Wallis (francusko govorno područje) nalazi se ski regija 4 Doline. Sa 412 kilometara skijaških staza, na nadmorskoj visini od 1.400 do 3.330 metara, 4 Doline su jedno od najvećih skijaških centara Europe te najveće skijaško područje u Švicarskoj.

Područje 4 Doline nudi gotovo neograničene mogućnosti za sve skijaše i snowboardere, obitelji, početnike, kao i za profesionalne skijaše.

Savršeno održavane valovite staze, off-piste, tehnički zahtjevne crne staze i slične pogodnosti su pridonijele da 4 Doline steknu međunarodni ugled i uživaju u vrlo povoljnim snježnim uvjetima od prosinca do travnja (zahvaljujući svojoj visokoj nadmorskoj visini).

Jedinstveni skijaški sistem s velikim brojem ski staza formiran je uz skoro 100 žičara koje povezuju doline i planinske vijence.

4 Doline obuhvaćaju pet skijaških naselja (mjesta): Nendaz, Veysonnaz, Verbier, Thyon i La Tzoumaz, koja svojim raznovrsnim stazama nude idealne uvjete skijanja za sve tipove skijaša.

VEYSONNAZ

Malo autentično alpsko mjesto Veysonnaz smješteno je na padini s koje se pruža veličanstven pogled te se može pohvaliti optimalnim sunčevim svjetlom (do 300 sunčanih dana u godini), a udaljeno je svega 13 kilometara od grada Siona.

Veysonnaz se nalazi na pragu najvećeg skijaškog područja u Švicarskoj – 4 Doline. Zbog nadmorske visine snježna idila je zajamčena, a ukoliko i dođe do nestašice snijegom, područje koje se proteže na 412 kilometara staza svih razina, pokriveno je s gotovo 200 snježnih topova.

Čim padne prvi snijeg Veysonnaz postaje raj za zimske sportove. Postoje brojne škole zimskih sportova za djecu i odrasle, kao i brojne alternativne zimske aktivnosti za ne-skijaše. Ukoliko volite nordijsko skijanje ili ekstremni oblik skijanja i boardanja nikako nećete ostati nezadovoljni. Također, tu je boardercross staza, te snowpark, mogućnost klizanja, sanjkanja i korištenje bazena, a samo mjesto je pokriveno s preko 90 Wi-Fi hotspotova.

Osim svojim brojnim mogućnostima ovo skijalište privlači i svojom najpoznatijom stazom – Piste de L’Ours, domaćinom preko 30 natjecanja u Svjetskom kupu.

NENDAZ

Nendaz se nalazi u srcu skijaške regije 4 Doline, na 1365 metara nadmorske visine. Nudi najbolje što odmor u planinama može pružiti: lijep i ugodan ambijent, aktivnosti i skijanja koliko god možete zamisliti zimi. Uz prekrasan pogled na dolinu rijeke Rhone, Nendaz nudi raznolik izbor restorana i kafića. S ostatkom skijališta dobro je povezan stazama i vučnicama.

THYON

Naša treća skijaška baza na području 4 Doline  – Thyon, također je dobro povezana s ostatkom skijališta koje nudi čak 412 kilometara staza.  Thyon se nalazi na znatno višoj nadmorskoj visini od Veysonnaza i Nendaza – iznad 2.000 metara. Mnoge će oduševiti brojnošću širokih i blagih staza, idealnih za prve skijaške korake, a neće razočarati ni one koji ipak traže nešto zahtjevnije padine.

Informacije o skijalištu:

Skijaška karta uključena u cijenu aranžmana (ski pass za regiju Thyon, Veyson­naz & Nendaz) pokriva 212 kilometara skijaških staza (110 km cr­venih, 29 km crnih, 61 km plavih). Staze su međusobno povezane sustavom žičara – 4 gondole, 9 sjedežnica te 38 ski liftova.

mapaskijalista

SMJEŠTAJ

Apartmani ovogodišnjeg KnockOut Snow Festivala se nalaze u mjestima Veysonnaz, Thyon i Nendaz*.

*Napomena: Razmještaj učenika / srednjoškolaca, budući da su obavezni putovati pod pedagoškom pratnjom, vršit će se u dogovoru s profesorima. Srednjoškolci ne mogu, suprotno dogovoru s profesorima, birati u kojem će mjestu biti smješteni.

Nudimo Vam apartmanski smještaj (standardni švicarski skijaški apartmani) u jedinicama različitih veličina, koje se nalaze unutar više zgrada zakupljenih upravo za sudionike KnockOut Snow Festivala:

Studio ili Apartman 1/4 (cca. 30-45m²):
* 1 dnevna soba (2 odvojena kreveta ili 1 bračni krevet ili 2 ležaja na kat) + krevet / sofa na razvlačenje za dvoje
* kuhinja (posuđe, hladnjak, perilica za suđe, mikrovalna)
* TWC
* terasa
* ski box

Apartman 1/6 (cca. 40-50m²):
* krevet / sofa na razvlačenje za dvoje u dnevnoj sobi
* 1 soba (2 odvojena kreveta ili 1 bračni krevet)
* predsoblje ili manja soba (2 odvojena kreveta ili 2 ležaja na kat)
* kuhinja i dnevni boravak (posuđe, hladnjak, perilica za suđe, mikrovalna)
* TWC
* terasa
* ski box

Apartman 1/8 (cca. 50-60m²):
* krevet / sofa na razvlačenje za dvoje u dnevnoj sobi
* prva soba (2 odvojena kreveta ili 1 bračni krevet)
* druga soba (2 ležaja na kat ili 1 bračni krevet)
* predsoblje (2 ležaja na kat ili dva odvojena kreveta)
* kuhinja i dnevni boravak (posuđe, hladnjak, perilica za suđe, mikrovalna)
* TWC
* terasa
* ski box

Apartman 1/10 (cca. 60-70m²):
* krevet / sofa na razvlačenje za dvoje u dnevnoj sobi
* prva soba (2 odvojena kreveta ili 1 bračni krevet)
* druga soba (2 ležaja na kat ili 1 bračni krevet)
* treća soba (2 ležaja na kat ili 1 bračni krevet)
* predsoblje (2 ležaja na kat ili dva odvojena kreveta)
* kuhinja i dnevni boravak (posuđe, hladnjak, perilica za suđe, mikrovalna)
* TWC
* terasa
* ski box

*Napomene:
Postoji mogućnost da su kuhinja i dnevni boravak spojeni.
Fotografije i opisi su okvirni i podložni sitnim izmjenama ovisno o pojedinoj apartmantskoj zgradi.

 

exterieur-hiver-1.jpg

Sans-titre-3.jpg

salon1.jpg

chambre2.jpg

piscine-5.jpg